OPRUIMINGSDIENST SOUBRY KENNY VOF


  Gratis offerte
  Maak een afspraak

  Vindt ons op Facebook

  btw 0770 638 868

  Over ons

  Zowel voor kleine als voor grote inboedelopruimingen kunt u terecht bij opruimingsdienst Soubry Kenny VOF. Hij verplaatst zich over heel West-Vlaanderen! 

  Door Phil
  op 24 nov 2020

  Het opruimen van een inboedel: hoe pak je dat aan?

  Het huis opruimen van je overleden ouders of een andere inboedel die opgeruimd dient te worden? Een hele klus, vaak zowel emotioneel als fysiek. Vaak heb je weinig tijd, moet je belangrijke beslissingen nemen en ben je er niet helemaal bij. Of je bezit natuurlijk zelf een heleboel rommel en wil er zo snel en efficiënt mogelijk vanaf. Wij geven je alvast 7 bruikbare tips mee.

  Tip 1 l Begin bij de badkamer?

  De minste emotioneel geladen en vaak op minst zware spullen? Die vind je vaak in de badkamer. Het perfect plekje om te starten met het opruimen van de inboedel.

  Tip 2 l Trek voldoende tijd uit

  Ook al schakel je een professional in voor het opruimen van de inboedel, trek zelf ook voldoende tijd uit om door de spullen te gaan. Neem geen beslissingen of gooi geen zaken weg waar je later spijt van gaat hebben. Verzamel ze en bewaar ze (tijdelijk) ergens anders. Achteraf is er nog tijd genoeg om een definitieve beslissing te nemen. 

  Tip 3 l Vis alle papierwerk uit de inboedel

  Belangrijke papieren en documenten? Vis ze als eerste uit de inboedel. Bankgegevens, verzekeringspapieren en ga zo maar door. Pas wanneer je zeker bent dat de belangrijke papieren veilig weggeborgen zijn, kun je met een wat ruwere borstel door de inboedel.

  Tip 4 l Ga gestructureerd te werk

  Zorg voor een planning en werk ruimte per ruimte af bij het opruimen van de inboedel. Schiet niet van ruimte naar ruimte, want dat kost tijd en energie. Wanneer er een ruimte af is, geeft dat voldoening.

  Tip 5 l Geef niet zomaar spullen weg

  Informeer eerst bij de familie welke spullen ze uit de inboedel willen. Geef niet in het wilde weg spullen weg, want dat kan voor twisten zorgen. Inventariseer en verdeel alvorens weg te schenken of te verkopen. Zorg dat de waardevolle spullen weg zijn als een professional je inboedel komt opruimen. Een helder proces voorkomt veel twisten.

  Tip 6 l Neem af en toe wat afstand

  Lopen de emoties hoop op, neem dan even wat afstand. Plan voldoende tijd in om even wat ademruimte te nemen.

  Tip 7 l Foto’s nemen

  Doe je toch spullen weg, neem er voor de zekerheid een foto van. Zo kun je achteraf nog steeds naar terug grijpen. 

  Professionele hulp bij het opruimen van je inboedel?

  Nood aan professionele hulp bij het opruimen van je inboedel? Soubry Kenny staat voor je klaar. Wij hebben heel wat ervaring met het opruimen van inboedels, ook bij het overlijden van ouders. Wij gaan omzichtig en met respect te werk. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.